"Mi volt ez a furcsa bűvölet és eksztázis, ami elfogta itt a sikátorok közt, miért érezte úgy magát, mint aki végre hazaérkezett?" Szerb Antal: Utas és holdvilág

2010. október 11., hétfő

Tervezgetés


Az elmúlt napokban lázasan bújtam a netet, hátha találok választ a kérdéseimre. Nagyon nehéz eligazodni a vállalkozásos, adózós témában.

Amit sikerült már megtudnunk, hogy ahhoz, hogy szóba álljanak velünk a kinti hatóságok, kell nekünk codice fiscale, amit pedig akkor kaphatunk meg, ha van egy lakásunk, házunk, bármink , amire kérhetünk tartózkodási engedélyt.

Házat néztem már, azt hiszem, hogy a mi pénztárcánkhoz  leginkább az un. rustico való, vagyis olyan házikó, ami kőből van építve. Ezek a házikók sokszor több száz évesek, mégis nagyon erős, vastag kőfaluk van.
Nem mellékes, hogy a családunk férfitagjai képesek arra, hogy egy ilyen házikót lakhatóvá építsenek. Tudjuk, hogy ez nem kis munka lesz, de csak addig tudunk nyújtózkodni, ameddig a takarónk ér. Másrészről viszont éppen abból lett elegünk itthon, hogy az eddigi életünk arról szólt, hogy legyen szép nagy házunk, majd végül a ház rabszolgái lettünk, és sosem használtuk ki a nagy helységeinket, mivel a gyerekek mindig ott játszanak, ahol mi vagyunk, a vendégek mindig a konyhába ragadnak le, stb.
Vagyis semmi értelme sincs 5 nagy szobát tartani, amikor a gyerekszobákat csak alvásra használjuk.
Úgyhogy az álmom egy kicsi ház , max. 70 nm. Legyenek kicsi hálófülkék benne, de a konyha-nappali legyen élhető. Az életünket úgyis a kertben fogjuk élni, hiszen azért költözünk a tenger mellé, hogy élvezni tudjuk annak látványát, közelségét.
Teszek ide egy fotót arról, hogy milyenre szeretném a házikónkat felújítani. Valószínűleg sok hasonló képet fogok még a blogba feltenni ....

[Rustico_Casale_vendita_Orosei_foto_308804.jpg]

Nincsenek megjegyzések:

Blogarchívum

Népszerű bejegyzések a blogon: